Før kjærligheten førte meg til Norge i 2021, drev jeg i 15 år en vin- og mandelgård i fjellene i Andalucia i Spania. Her fikk jeg førstehånds erfaring med vinproduksjon, og har lært det meste om både hva som kan gå galt og hva som faktisk fungerer. Denne kunnskapen deler jeg gjerne med deg, både om du ønsker å lage vin til hjemmebruk, eller planlegger å drive i kommersiell skala. Som bonde ble jeg vant til å være selvhjulpen, enten det gjaldt å reparere traktoren, hogge eller beskjære trær og vinranker, kjøre bulldozer eller gravemaskin, sette opp et gjerde eller et nytt bygg på gården, eller fikse solcelleanlegg, nettilgang og røropplegg.

Jeg kommer opprinnelig fra Småland i Sverige, hvor jeg mer eller mindre vokste opp i min fars bilverksted. Jeg har skrudd og mekket så lenge jeg kan huske. Jeg tok først utdannelse som platearbeider/sveiser, og jobbet flere år på verft, før jeg tok videreutdanning til maskiningeniør. Dette førte meg inn i databransjen, og i nesten 20 år jobbet jeg med datalagring og sikkerhet, blant annet 5 år i Sydney, i USA og Frankrike, før jeg fikk nok av livet bak en kontorpult.

Jeg brenner for gjenbruk, og elsker å lage noe nytt av det mange vil kalle skrot – enten et utebord av forskalingsjern eller nye kjøkkenskap satt sammen av bygningsrester. Trenger du skreddersydde spesialløsninger hjemme eller i hagen så er det bare å ta kontakt!

Jeg bor på Bakklandet i Trondheim sammen med Tove, men tilbringer også mye tid på hytta i Surnadal. Jeg har en voksen sønn, svigerdatter og to skjønne barnebarn i Stockholm. Paloma, min nydelige blandingshund fra Spania, tilhører også familien.