Hei, jeg heter Kristian Jansson.

 

Jeg kommer opprinnelig fra Småland i Sverige, hvor jeg mer eller mindre vokste opp i min fars bilverksted. Jeg har skrudd og mekket biler og motorsykler så lenge jeg kan huske. Etter å ha tatt utdannelse som platearbeider/sveiser, jobbet jeg flere år på verft, før jeg tok videreutdanning til maskiningeniør. Dette førte meg inn i databransjen, og i nesten 20 år jobbet jeg med datalagring og sikkerhet, blant annet 5 år i Sydney, i USA og Frankrike, før jeg fikk nok av livet bak en kontorpult.

I 2005 flyttet jeg til en fjellgård i Andalucia, hvor jeg bor sammen med min norske kjæreste, Tove. Her på Cortijo el Medico har vi 12000 vinranker, 1200 mandeltrær og 800 fiken. Vi produserer vin, har mat- og vinkurs og leier ut villaen på gården til feriegjester.

Som bonde er jeg vant til å være selvhjulpen, enten det gjelder å reparere traktoren, hogge eller beskjære trær og vinranker, kjøre bulldozer eller gravemaskin, sette opp et gjerde eller et nytt bygg på gården, eller fikse solcelleanlegg, nettilgang og røropplegg.

Kallenavnet mitt er Reodor Felgen. 😊

Jeg brenner for gjenbruk, elsker å finne kreative løsninger og lage noe nytt av det mange vil kalle skrot – enten et utebord av forskalingsjern eller nye kjøkkenskap satt sammen av bygningsrester. 

Ta kontakt på epost hei@kristianjansson.com hvis du ønsker hjelp med å bygge om en ordinær varebil til en helt unik camper van.